Gelukkig is dit niet de eerste keer dat we Vendit koppelen

Snel van start begint met goed voorwerk

In deze fase bespreken we samen met jou en je webbouwer de benodigdheden en identificeren we het opstarttraject dat past bij jullie situatie.

  • Identificeren of we wel of niet eerst koppelen met een kopie van de webshop.
  • Met jou en je webbouwer bekijken we of een plus pakket nodig is.
  • Opstartchecklist voor het aanleveren van informatie en het controleren van Vendit
Image Description

Vaak hebben we al een oplossing klaar liggen

Zo hoeft je webbouwer niet opnieuw het wiel uit te vinden en kunnen jullie vaart maken met jullie webshop.

  • We versturen alle benodige informatie naar Vendit zodat zij eenvoudig de e-commerce module verder kunnen inrichten.
  • Het opzetten van de verbinding met de Shopify API en het instellen van de benodigde webhooks verzorgen wij.
  • Er is al in kaart gebracht waar de data heen moet. We hoeven dus alleen nog in te stellen welke data voor jullie relevante is en op welke wijze dit verstuurd dient te worden.
Image Description

Meer dan alleen data versturen

Een klein foutje in het gehele assortiment kan je al snel omzet kosten. Daarom blijven we standaardiseren en onze automatische checks uitbreiden.

  • Bestaande producten en collections in Shopify automatisch of handmatig koppelen zodat jullie URL’s behouden blijven.
  • Automatisch jullie webshop verreiken met de nieuwe producten en groepen uit Vendit.
  • Monitoring op fouten na de eerste synchronisatie(s).
Image Description

Deze klanten automatiseren al met onze Vendit koppelingen

Algemene vragen

Dat kan! Het is echter niet mogelijk om Shopify omgevingen te migreren waardoor er opnieuw gekoppeld zal moeten worden zodra de verbinding met de live-omgeving tot stand wordt gebracht. Je dient daarnaast zelf voor een kopie van jouw Shopify omgeving te zorgen.
Bij bestaande webshops matchen we deze standaard op SKU en naam maar we hebben mogelijkheden om dit uit te breiden met aanvullende data. Na het automatisch matchen brengen we in kaart welke producten uit jullie webshop nog niet gekoppeld konden worden zodat deze handmatig gekoppeld of verwijderd kunnen worden.
We kunnen automatisch de Vendit groepen als manual collections in jouw webshop aanmaken en de bijbehorende producten hieraan koppelen. Wijkt jouw Vendit groepen structuur af van de gewenste collections in Shopify? Dan kunnen we de groepen als tags bij de producten meesturen zodat je zelf in Shopify automated collections kunt aanmaken waarin je o.a. de Vendit groepen kunt aanroepen.

Welk van deze opties je ook gebruikt, je zult zelf de collections in jouw menu in Shopify moeten plaatsen.
Onze koppeling zorgt ervoor dat de juiste informatie in Shopify terecht komt, je webbouwer zorgt er vervolgens voor hoe deze informatie op jullie website wordt gepresenteerd. Om de koppeling op te zetten verwachten wij slechts dat je webbouwer ons van toegang voorziet, de taxes & duties in van Shopify heeft geconfigureerd en eventuele voor de koppeling benodigde apps zijn geïnstalleerd.
Indien de productinformatie in Shopify actueler is dan kan je deze exporteren en in Vendit importeren. Doorgaans is het werken met imports de snelste manier om grote hoeveelheden data in Vendit te bewerken. Indien benodigd kan Vendit hier over meedenken.
Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. In ons helpcenter hebben we de meest voorkomende oorzaken uitgewerkt voor je.
Doorgaans zien we dat het correct structureren van de groepen binnen Vendit en het verrijken van de productinformatie in het kassasysteem de grootste valkuil is. Vooral wanneer personeel nieuw is met het gebruik van Vendit of de e-commerce module en minder vaardig is met computers kan dit voor een uitdaging zorgen. We adviseren om hier tijdig mee te beginnen en Vendit in te schakelen indien er training van het personeel vereist is.
Nee, dit is de verantwoordelijkheid van je webbouwer. Wij zorgen er slechts voor dat de juiste data in je webshop aanwezig is.
Zodra wij een toegangsverzoek hebben verstuurd ontvang je hierover vanuit Shopify een e-mail en verschijnt er een notificatie op de Home pagina van je Shopify beheeromgeving. Onder de setting users and permissions vind je een overzicht van alle partijen die toegang hebben tot jouw webshop.

Technische vragen

Wanneer er aan andere EU-landen wordt verkocht, krijg je te maken met de vraag hoe BTW afgedragen moet worden. De belangrijkste vraag daarbij is of er meer of minder dan 10.000 euro aan niet-BTW plichtige kopers (particulieren en ondernemingen die geen BTW-nummer hebben) in andere EU-landen wordt verkocht.

Bij een omzet lager dan 10.000 euro uit niet-BTW plichtige kopers in andere EU-landen, moeten de Nederlandse BTW-tarieven gebruikt worden. Is die omzet 10.000 euro of hoger, dan dienen de buitenlandse BTW-tarieven in rekening te worden gebracht. Shopify bepaalt de hoge BTW-tarieven automatisch, afhankelijk van de instellingen en het land van de koper.

Selecteer in het “Taxes & duties” overzicht in Shopify de “European Union” en klik op “Collect VAT”.
Bij een omzet lager dan 10.000 euro uit niet-BTW plichtige kopers in andere EU-landen, kies je bij het instellen van de BTW voor de optie “Vrijstelling voor micro-ondernemingen” (of “Micro-business exemption” in de Engelse interface) en voer alleen het BTW-nummer in voor Nederland. Shopify berekent dan het Nederlandse hoge BTW tarief voor alle EU-landen.Indien er producten met het lage BTW-tarief worden verkocht, dan zullen wij het lage BTW-tarief van Nederland instellen bij de optie “Alternatieve belastingtarieven” (of “Tax overrides”). Zie ook https://help.shopify.com/nl/manual/taxes/tax-overrides#collection-override.

Is deze omzet wel 10.000 euro of hoger, kies dan bij het instellen van de BTW voor de optie “One-Stop Shop-registratie” (of “One-Stop Shop registration” in de Engelse interface) en voer alleen jullie BTW-nummer in voor Nederland of België afhankelijk van het vestigingsland. Shopify rekent dan automatisch het hoge BTW tarief voor alle EU-landen specifiek.Indien er producten met het lage BTW-tarief worden verkocht, stel dan voor ieder land de lage BTW-tarieven in met de optie “Alternatieve belastingtarieven” (of “Tax overrides”). Zie ook https://help.shopify.com/nl/manual/taxes/tax-overrides#collection-override.


Als er gebruik gemaakt wordt van de One-Stop Shop registratie, dan dient dit nog wel aangemeld te worden bij de Belastingdienst. Op de volgende links is meer te lezen over deze regels en over het instellen ervan in Shopify:
https://www.kvk.nl/internationaal/btw-regels-voor-e-commerce-in-de-eu/
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/afstandsverkopen-zoals-e-commerce-en-diensten-voor-particulieren-in-andere-eu-landen/afstandsverkopen-zoals-e-commerce-binnen-de-eu/
https://help.shopify.com/nl/manual/taxes/eu/eu-tax-setup

Op de volgende link staat een overzicht van de Europese BTW-tarieven: https://www.globalvatcompliance.com/globalvatnews/vat-rates-in-europe-2021/.