Gelukkig is dit niet de eerste keer dat we Vendit koppelen

Snel van start begint met goed voorwerk

In deze fase bespreken we samen met jou en je webbouwer de benodigdheden en identificeren we het opstarttraject dat past bij jullie situatie.

  • Identificeren of we wel of niet eerst koppelen met een ontwikkelomgeving
  • Met jou en je webbouwer bekijken we of een plus pakket nodig is.
  • Opstartchecklist voor het aanleveren van informatie en het controleren van Vendit
Image Description

9 van de 10 keer hebben we al een oplossing klaar liggen

Zo hoeft je webbouwer niet opnieuw het wiel uit te vinden en kunnen jullie vaart maken met jullie webshop.

  • We versturen alle benodige informatie naar Vendit zodat zij eenvoudig de e-commerce module verder kunnen inrichten.
  • Het opzetten van de verbinding met de WooCommerce API en het instellen van de benodigde webhooks verzorgen wij.
  • Er is al in kaart gebracht waar de data heen moet. We hoeven dus alleen nog in te stellen welke data voor jullie relevante is en op welke wijze dit verstuurd dient te worden.

Image Description

Meer dan alleen data versturen

Een klein foutje in het gehele assortiment kan je al snel omzet kosten. Daarom blijven we standaardiseren en onze automatische checks uitbreiden.

  • Bestaande producten en categorieën in WooCommerce automatisch of handmatig koppelen zodat jullie URL’s behouden blijven.
  • Automatisch jullie webshop verreiken met nieuwe producten en groepen uit Vendit.
  • Monitoring op fouten na de eerste synchronisatie(s).
Image Description

Deze klanten automatiseren al met onze Vendit koppelingen

Algemene vragen

Dit is helaas niet mogelijk. In tegenstelling tot plugins die zelf te downloaden en te configureren zijn is onze Vendit WooCommerce koppeling onderdeel van een groter softwaresysteem waar we slechts beperkt toegang toe geven.
Bij bestaande webshops matchen we deze standaard op SKU en naam maar we hebben mogelijkheden om dit uit te breiden met aanvullende data. Na het automatisch matchen brengen we in kaart welke producten uit jullie webshop nog niet gekoppeld konden worden zodat deze handmatig gekoppeld of verwijderd kunnen worden.
We kunnen eerst koppelen met een ontwikkelomgeving en eenvoudig de koppeling omzetten wanneer jullie webshop live gaat. Indien de live-omgeving of de database echter afwijkt van de ontwikkelomgeving dan zal er een nieuwe koppeling opgezet moeten worden.
Onze koppeling zorgt ervoor dat de juiste informatie in WooCommerce terecht komt, je webbouwer zorgt er vervolgens voor hoe deze informatie op jullie website wordt gepresenteerd. Om de koppeling op te zetten verwachten wij slechts dat je webbouwer ons van een admin gebruiker voorziet, de belastinginstellingen van WooCommerce heeft geconfigureerd en eventuele voor de koppeling benodigde plugins zijn geïnstalleerd.
Indien delen van de informatie in WooCommerce actueler zijn dan kan je deze exporteren en in Vendit importeren. Doorgaans is het werkeen met imports de snelste manier om grote hoeveelheden data in Vendit te bewerken. Indien benodigd kan Vendit hier over meedenken.
Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. In ons helpcenter hebben we de meest voorkomende oorzaken uitgewerkt voor je.
Doorgaans zien we dat het correct structureren van de groepen binnen Vendit en het verrijken van de productinformatie in het kassasysteem de grootste valkuil is. Vooral wanneer personeel nieuw is met het gebruik van Vendit of de e-commerce module en minder vaardig is met computers kan dit voor een uitdaging zorgen. We adviseren om hier tijdig mee te beginnen en Vendit in te schakelen indien er training van het personeel vereist is.
Nee, dit is de verantwoordelijkheid van je webbouwer. Wij zorgen er slechts voor dat de juiste data in je webshop aanwezig is.

Technische vragen

We stellen geen vereisten aan de server van jouw webshop. Dat gezegd, een shared hostingpakket bij een budget aanbieder is veelal vragen om problemen. Als vuistregel kan je er vanuit gaan dat wanneer je beheeromgeving langzaam laad voordat we koppelen dit probleem vergroot wordt wanneer er een veelvoud aan (automatische) updates plaatsvinden.
Navigeer hiervoor in de beheeromgeving van jouw webshop naar de instellingen van WooCommerce. In het tabblad algemeen stel je in aan welke landen je verkoopt en vink je de optie “Belastingtarieven en -berekeningen inschakelen” aan. Vervolgens navigeer je naar het tabblad belasting en controleer je of de optie “Ja, ik wil prijzen inclusief belasting invoeren” geselecteerd staat indien de prijzen op jouw webshop inclusief BTW getoond dienen te worden.

Vervolgens geef je per belastingsoptie het belastingstarief per land op en stel je het correcte tarief voor alle overige landen in door een * op te geven. Indien je slechts producten met een hoog BTW-tarief verkoopt dan dient tenminste de standaardtarieven ingesteld te staan.

Doorgaans kan je webbouwer je hierbij verder helpen. Voor onze koppeling is het slechts relevant dat er per BTW-tarief een belastingcategorie aanwezig is zodat we deze kunnen meegeven aan de producten met dat BTW-tarief.